Diverse activiteiten in Harlingen.

16-07-2021 - 11:41

Wat is er te doen in Harlingen? Houdt u van actief, natuur of cultuur? Er valt van alles te beleven in Harlingen. Neem gauw een kijkje uit de greep van de Harlinger uitagenda https://harlingenboeit.nl/agenda

Dag en datum bespreekbaar het gehele jaar door:

De Walk & Talk route: Slenter langs de grachtjes en havens. Bewonder de vele mooie gevels en geniet ondertussen van 3 heerlijke gerechtjes bij verschillende horecazaken. Klets over de leukste en gekste onderwerpen met behulp van de klets kaartjes.

  • Wanneer je een Walk & Talk route boekt ontvang je bij aanvang een tasje met de ‘kletskaartjes’, iets lekkers en iets te drinken voor onderweg. De kosten zijn €19,95 per persoon inclusief 3 stops voor een hapje.
  • Alle info en tickets zijn te vinden op www.levels-harlingen.nl/foodenescaperoute

Van 1 juli tot en met 5 september 2021:

Het Regina Andrea rondvaartprogramma - Zeehondentochten en rondvaart Waddenzee. Voor de vertrekdagen en meer informatie kunt u kijken op www.partyvaart-harlingen.nl

Van 1 juli tot en met 30 september 2021:

Met de Amsterdamse rondvaartboot de Singel Prinses verzorgen wij een vaartocht van anderhalf uur door de historische binnenstad van Harlingen. Onderweg vertellen we allerlei leuke wetenswaardigheden over deze prachtige stad en passeren we twee authentieke sluisjes. Voor de vertrekdagen en meer informatie kunt u kijken op www.partyvaart-harlingen.nl 

Tot en met 4 september 2021: Kunst en cultuur.

Rasschilder Robert Vorstman brengt werk in zijn kenmerkende directe stijl. Trefzeker legt hij de alledaagse werkelijkheid vast, of het nu een levendige haven is of een zomers strand. Zijn rake penseelstreken zijn echter geen rechtstreekse weergave van de werkelijkheid: Vorstman schetst buiten, maar werkt alles in zijn atelier uit. Hij geniet landelijke bekendheid door onder andere het tv-programma ‘Sterren op het doek’ en exposities op de kunstbeurs PAN Amsterdam.

Dat is voor De Vis aanleiding Robert Vorstman ook in Harlingen weer een podium te bieden. Tot en met 4 september zijn er naast een vijfdelig strandpanorama onder andere havengezichten en landschappen te zien, waarbij de kleuren en het licht ondanks de minimale middelen tot leven lijken te komen.

Meer informatie kunt u vinden op www.galeriedevis.nl

5 en 19 augustus 2021:

Droogval wadlooptocht. Meer informatie kunt u vinden op www.partyvaart-harlingen.nl

15 augustus 2021:

CASPAR DI ROBLES ZEEZWEMTOCHT 12:00 tot 14:00 uur
HARLINGEN - De zwaarste zwemtocht in Noord Nederland, wordt ieder jaar gezwommen langs de Harlinger kustlijn op de Waddenzee.

Stroming, kou en golven moet de zwemmer of zwemster bedwingen om deze 5 kilometer af te leggen. Deelname aan deze tocht staat alleen open voor getrainde zeezwemmers. Er is geen inschrijving mogelijk. De organisatoren nodigen je pas uit voor deelname als je voldoende naam en faam hebt opgebouwd in de discipline van het zeezwemmen.

11 juli tot en met 14 november 2021

HARLINGEN - Maar liefst 40 schilderijen van het Rijksmuseum maken deel uit van de tentoonstelling Hoge Luchten, schatten uit het Rijks die van 11 juli t/m 14 november 2021 in Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen te zien is.

3,4 en 5 september 2021

HARLINGEN - Het eerste weekend van september verandert de "Dokkade" in Harlingen weer in een culinair "walhalla" voor jong en oud.

Van 3 t/m 5 september 2021 zal de 7e editie van "HEERLIJK HARLINGEN" het heerlijkste foodfestival van het Noorden plaatsvinden.
Houd je van vlees, vis of toch liever iets vega of hartig?,... "bijna alle" windstreken zijn vertegenwoordigd dus laat je verrassen bij de eetstandjes. Het muziekprogramma van o.a. soul, funk, blues, americna, pop, wordt verzorgd door locale en internationale artiesten. Het wordt dus weer een heerlijk weekendje!

10 tot met 12 september 2021

Een echte Harlinger traditie: het Lanenkaatsen! Lanenkaatsen, straatkaatsen met de zachte bal op de Lanen in Harlingen. Spanning, humor en sensatie al sinds 1950.

In de gelijknamige straat binden topstraatkaatsers de strijd met elkaar aan en dat is een bezoekje zeker waard!

18 september 2021

Speciaal voor dit vaarfestival sluit het SAS, de toegangspoort naar de Waddenzee, gaan de binnensluizen open, zodat je een geweldig en uniek rondje Harlingen kan beleven.
Tijdens de vaartocht wordt je verrast door verschillende muziek- en theatrale acts en beleef je de sprookjesachtige sfeer op het water. ‘Harlingen Ongeschut’ is lopend of op de fiets ook goed te doen. Een goede reden om ‘Harlingen Ongeschut’ te ervaren!

Tot 18 maart 2022

RAAMEXPOSITIE & WANDELROUTE: 'MUST HIER ES KIEKE'

De oude foto’s worden geëxposeerd op de ramen in de buurt waar ze indertijd genomen zijn, zo geven we een kijkje in de geschiedenis van de plek waar je staat. De raamexpositie & wandelroute is doorlopend te bekijken. 

  • De raamexpositie & wandelroute 'Must hier es Kieke' is mogelijk gemaakt door Gemeente Harlingen, met foto's uit het archief van o.a. Anneke Visser, Hein van den Oever en Eddy de Vries. Idee en uitvoering Karen Brugman & Willard van Grootveld van BENG Evenementen.
  • Bekijk de route 'Must hier es Kieke'

Meer uitjes bekijken? U kunt altijd eens een kijkje nemen op de harlinger uitagenda https://harlingenboeit.nl/agenda

 

 


Award voor de Trechter en Harlingen

28-01-2021 - 10:29

De Trechter heeft op 19 januari 2021 een award ontvangen voor zijn hoge beoordelingscijfers van booking .com. Hier zijn wij erg trots op. Booking.com deelde ons het volgende mee:
'Ondanks de uitdagingen van vorig jaar, heeft u uw gasten consistent uitstekende gastvrijheid geboden en ze geholpen optimaal te genieten van de reizen die ze wel konden maken'.
 
HARLINGEN- 19 januari 2021 reikte de website Booking.com de Traveller Review Awards voor 2021 in Nederland uit. Deze awards zijn toegekend op basis van miljoenen klantrecensies. Harlingen werd daarbij aangewezen als meest gastvrije plek van 2021 in Nederland.
Harlingen staat bovenaan de lijst met het hoogste percentage van accommodaties die in aanmerking komen voor een Award, gevolgd door Middelburg en Den Burg.
 
Kom genieten in de luxe suite van de Trechter te Harlingen, de meest gastvrije stad van Nederland! 


Volgende